Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm-accessoires worden schaars

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 14 oktober 2006


Het lijkt erop dat Palm nauwelijks tot geen nieuwe handhelds meer gaat uitbrengen. Palm-liefhebbers doen er goed aan om alvast wat extra styli, screenprotectors en andere accessoires te hamsteren. Maar wat blijkt als de mysteryshopper van PIC op pad gaat?

Kris Keilhack van Palm Infocenter ging in september en oktober bij een aantal bekende retailketens in North en South Carolina langs. Best Buy bleek de Palm TX, Z22 en LifeDrive te verkopen, maar had ze niet langer achter slot en grendel staan. Ook opvallend was dat deze winkelketen de pda's duurder dan de adviesprijs verkoopt. Accessoires zijn nauwelijks te vinden.

Circuit City was een van de eerste winkelketens die in 1996 al Palm Pilots verkochten. Tegenwoordig ziet het pda-hoekje er wat zielig uit, met twee iPAQ's, een Z22 met defecte knoppen en een E2 met lege batterij. De accessoires zijn beperkt tot een paar cases van Palm en Belkin en oude softwaretitels op MMC-kaart.

Bij CompUSA zijn alle vier nog verkrijgbare modellen (Z22, E2, TX en LifeDrive) wel aanwezig, hoewel de demomodellen niet allemaal gebruiksklaar waren. De keuze in accessoires is behoorlijk groot, zowel van Palm zelf als van derde partijen.

Office Max heeft een nette Palm-display staan met het complete assortiment en genoeg Palm-accessoires, maar voor dezelfde prijs als de Palm Store. Door het strenge retourbeleid geen aanrader om hier een pda te kopen.

Office Depot heeft nieuwe Palm-handhelds vaak als eerste. Ze hebben een beperkte hoeveelheid accessoires, dat per winkel kan variëren. Ook is er behoorlijk veel Handmark-software te vinden, zoals Warfare Inc, Documents to Go, Monopoly, Scrabble, etc.

Staples heeft de pda-hoek gesplitst in PalmOS en Windows Mobile. De TX, Z22 en E2 zijn beschikbaar als demomodel, maar de hoeveelheid accessoires is beperkt.
Andere retailwinkels zoals Target, Wal-Mart, Sam's Club en Costco verkochten de afgelopen vier, vijf jaar wel handhelds maar zijn daar inmiddels mee gestopt.

Nu Palm zo weinig nieuwe handhelds uitbrengt is het niet zo vreemd dat de demonstratiemodellen defect raken, niet meer opgeladen worden en de accessoires langzaam uitverkocht raken. Ook is het logisch dat pda's in de winkelrekken langzamerhand worden verdrongen door beter lopende apparaten met bijbehorende accessoires, zoals de iPod. Gelukkig zijn er altijd nog online winkels zoals Brando, waar je ook voor oudere modellen zoals de Tungsten C nog screenprotectors en styli kunt kopen. Reden tot paniek? Gelukkig niet. Bij Nederlandse winkelketens zoals Dixons en Media Markt is het accessoire-aanbod altijd al mager geweest. Toch zou het interessant zijn om ook in Nederland eens zo'n rondgang langs winkels te maken.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ghia
14-10-2006 16:26:06

ghia
De beschreven situatie geldt alleen voor de VS. In de EU is Palm altijd nogal 'afwezig' geweest en zijn accessoires eerder schaars te verkrijgen in de winkels. In webwinkels zoals PDAShop of Expansys is er doorgaans meer keus.
Grote winkelketens zoals Makro, verkopen vooral aktieverpakkingen, zoals PDA + GPS, hebben een zeer beperkt aantal accessoires maar niet voor alle modellen zoals stylus, hoes en laadkabel. Nadat de voorraad is uitverkocht (na een paar maand) verdwijnt het artikel van het schap. Niet merkgebonden accessoires zoals geheugenkaartjes zijn wel in ruime keuze beschikbaar.
Het Computerwinkeltje heeft wel een ruime keuze van Palm toestellen en accessoires, evenals BoekenSoft. Ook in de Fnac is er een hoek met Palm toestellen, kits en accessoires.
Exell is blijkbaar gestopt met Palm en verkoopt alleen nog wat accessoires uit.

Al met al valt het nogal mee. Het is voor gewone winkels ook bijzonder moeilijk om mobiele apparaten en hun accessoires te volgen. Vooral oude voorraad kan grote problemen opleveren. Meer gespecialiseerde items, zoals autocradles of Enfora WiFi sled zijn alleen maar via webwinkels (in het buitenland) te bestellen.

En wat al helemaal niet en nergens te krijgen is, zijn wisselstukken.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android