Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Smaus

Smaus

Smaus is sinds mei 2001 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 103 nieuwtjes geschreven.

Smaus gebruikt in het dagelijks leven een Overig.

Bekijk alle nieuwtjes van Smaus

[Nieuws] PalmSource gaat van naam veranderen

 

Door: Smaus


Publicatiedatum: 14 oktober 2006


PalmSource, de maker van het welbekende PalmOS, gaat van naam veranderen. In 2005 werd het overgenomen door Access Inc. uit Japan en werd de merknaam 'Palm' verkocht aan Palm Inc. Nu heeft PalmSource bekendgemaakt dat ze gestart zijn met de naamsverandering naar Access.
Citaat:
ACCESS and PalmSource are both recognized as pioneers in the mobile phone and device markets with their respective product and technology portfolios. ACCESS’ NetFront browser, which recently surpassed 279 million deployments globally representing 923 unique devices ranging from mobile phones and PDAs to digital televisions, gaming consoles, and automobile telematics systems from major Internet device manufacturers, is widely recognized as one of the most advanced Internet browsers in the world.
Naast de naamsverandering is inmiddels ook een nieuwe, wereldwijde, website gelanceerd: http://www.access-company.com

Met de nieuwe naam voor PalmSource is hoogstwaarschijnlijk ook het einde voor PalmOS in zicht gekomen. Op dit moment is het al jaren geleden dat er een nieuwe versie PalmOS is verschenen en werken zowel PalmSource/Access als Palm Inc. zelf aan een nieuwe versie van het besturingssysteem. Van de PalmSource/Access-variant is bekend dat het ALP (Access-Linux-Platform) heeft en gebaseerd is op Linux, van de variant van Palm Inc. is nog heel weinig bekend.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door domo
14-10-2006 14:37:14

domo
Heeft Palm Inc. ooit bevestigd daadwerkelijk zelf met een nieuw OS bezig te zijn? Dat is volgens mij namelijk een gerucht. Dat ze veel software engineers hebben / zoeken is daar geen directe bevestiging van. Ze kunnen evengoed een grote wijziging doen t.o.v. het standaard ALP. Of nog gekker: ze hebben met de naam Palm ook het Cobalt OS overgekocht en zijn dat nu gebruiksklaar aan het maken. Maar tot zover het opwarmen van oude lijken

Wie hebben er trouwens momenteel nog overeenkomsten met Access? Palm, LG (o ja! nooit iets van gehoord), Samsung (?). Als Palm het niet gaat gebruiken worden dat toch schrale vrijdagmiddagborrels bij Access; glaasje lauw water met wat spekjes enzo ...
Door ghia
14-10-2006 17:25:38

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Smaus
In 2005 werd het overgenomen door Access Inc. uit Japan en werd de merknaam 'Palm' verkocht aan Palm Inc.
De rechten op de naam Palm en afgeleide benamingen werden reeds voor de overname verkocht.
Citaat:
Met de nieuwe naam voor PalmSource is hoogstwaarschijnlijk ook het einde voor PalmOS in zicht gekomen.
De nieuwe naam is een konsekwentie van de verkoop van de rechten op de Palm-benamingen. Het lot van het Palm OS ligt voor het grootste deel in de handen van Palm Inc.
Citaat:
Op dit moment is het al jaren geleden dat er een nieuwe versie PalmOS is verschenen en werken zowel PalmSource/Access als Palm Inc. zelf aan een nieuwe versie van het besturingssysteem. Van de PalmSource/Access-variant is bekend dat het ALP (Access-Linux-Platform) heeft en gebaseerd is op Linux, van de variant van Palm Inc. is nog heel weinig bekend.
Palm heeft altijd al een grote backwards-compatibility traditie gehad en de veranderingen zijn eerder evolutionair dan revolutionair geweest.
Over wat Palm Inc. in petto houdt voor de opvolger van Garnet is niets bekend, buiten dat het in samenwerking met PalmSource gebeurt en verder heeft iedereen er het raden naar:
- een eigen linux OS.
- ALP van PalmSource/Access.
- een eigen versie van ALP.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo
Heeft Palm Inc. ooit bevestigd daadwerkelijk zelf met een nieuw OS bezig te zijn? Dat is volgens mij namelijk een gerucht.
Zie dit kommentaar van Jim Christensen, Director Product Communications, Palm Inc. op het jaarrapport van Palm.
Citaat:
Of nog gekker: ze hebben met de naam Palm ook het Cobalt OS overgekocht en zijn dat nu gebruiksklaar aan het maken
Dat is wel uitgesloten. Maar bepaalde dingen van Cobalt zouden wel in een eigen Palm Linux OS kunnen belanden.
Citaat:
Wie hebben er trouwens momenteel nog overeenkomsten met Access? Palm, LG (o ja! nooit iets van gehoord), Samsung (?).
Die staan in deze lijst van licentienemers. Samsung heeft ooit een drietal CDMA smartfoons met PalmOS uitgebracht. En LG wacht misschien op ALP?
Citaat:
Als Palm het niet gaat gebruiken worden dat toch schrale vrijdagmiddagborrels bij Access; glaasje lauw water met wat spekjes enzo ...
Operator Orange heeft al aangekondigd het ALP platform te gebruiken en heeft er een toepassingspakket voor om de eigen portals toegankelijker te maken.
Door Gazpacho
14-10-2006 18:30:46

Gazpacho
Ofwel, niemand heeft nu een idee wat er gaat gebeuren in de toekomst met Access en Palm Inc. Lekkere situatie voor investeerders en beginnende PDA/Smartphone gebruikers
Door RobB
14-10-2006 19:50:35

RobB
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Lekkere situatie voor investeerders en beginnende PDA/Smartphone gebruikers
Wat te denken van de softwareontwikkelaars
Door ghia
14-10-2006 20:16:14

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Ofwel, niemand heeft nu een idee wat er gaat gebeuren in de toekomst met Access en Palm Inc. Lekkere situatie voor investeerders en beginnende PDA/Smartphone gebruikers
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen voor eendert welk bedrijf. Er komt in de nabije toekomst geen overname door Apple of RIM: Palm is niet te koop.
Beginnende PDA/smartfoon gebruikers laten zich maar gedeeltelijk leiden door de keuze van het OS.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobB
Wat te denken van de softwareontwikkelaars
Kompatibiliteit is gegarandeerd. In ALP is deze met gHost zeer goed en ik denk dat Palm Inc., indien het zelf iets zou maken, niet zal onderdoen.
Tot de ontwikkelkits voor ALP en/of Palm Linux uitkomen zit er niets anders op dan op de bestaande manier verder PalmOS programma's te blijven ontwikkelen.
Door Gazpacho
14-10-2006 21:54:32

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobB
Wat te denken van de softwareontwikkelaars
Robbie toch

Citaat:
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen voor eendert welk bedrijf.
Met dit soort algemene stellingen overtuig je geen investeerders/aandeelhouders hoor. Vergelijk Microsoft, Intel, Motorola etc. die hebben allemaal een langetermijn visie en/of voorlopige roadmap. Natuurlijk leg je niet alles letterlijk vast voor de komende 5 jaar, maar niet weten met welk OS je hardware in de toekomst gaat draaien (naast WM) is geen goede basis om te investeren voor welk bedrijf dan ook.

Citaat:
Beginnende PDA/smartfoon gebruikers laten zich maar gedeeltelijk leiden door de keuze van het OS.
Palm is het daar niet mee eens. Ze zeiden wat anders zei bij het introduceren van de originele Zire in 2002, namelijk dat ze zoveel mogelijk gebruikers aan de Palm/PalmOS wilden hebben, vertrouwd laten raken met het OS en de GUI, zodat ze later eventueel konden upgraden naar een meer complexer Palm(OS) model. Zeer zeker een speerpunt in de strategie dus.

Maargoed, ben wel benieuwd wat Palm/ALP brengt.
Door ghia
15-10-2006 02:01:03

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Vergelijk Microsoft, Intel, Motorola etc. die hebben allemaal een langetermijn visie en/of voorlopige roadmap. Natuurlijk leg je niet alles letterlijk vast voor de komende 5 jaar, maar niet weten met welk OS je hardware in de toekomst gaat draaien (naast WM) is geen goede basis om te investeren voor welk bedrijf dan ook.
Ik denk dat ze bij Palm zeer goed weten waar ze bezig mee zijn, alleen wij niet.
Cobalt was effe een tegenslag, maar vanaf volgend jaar loopt alles (hopelijk) weer volgens plan. Ook Microsoft, Intel en Motorola hebben hun tegenslagen gekend en soms het geweer moeten van schouder veranderen.
Wat investeringen betreft, die worden met eigen geld gefinancierd. Er loopt momenteel zelfs een aandelen terugkoopaktie.
Door ghia
15-10-2006 10:53:36

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen voor eendert welk bedrijf. Er komt in de nabije toekomst geen overname door Apple of RIM: Palm is niet te koop.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia
Ik denk dat ze bij Palm zeer goed weten waar ze bezig mee zijn, alleen wij niet.
Op PalmInfocenter is volgend bericht verschenen:
Citaat:
Ed Colligan States Palm Not For Sale
Posted By: Kris Keilhack on Sunday, October 15, 2006 12:20:41 AM

Lost amidst Thursday's hoopla over the launch of the new Treo 680 was a statement by Palm CEO Ed Colligan after the press conference. Colligan emphatically told a Reuters reporter that the company is not currently for sale nor had they made any overtures to find a buyer. He did not delve into further details but merely stressed that Palm intends to follow their current plan of action at expanding the Treo smartphone's foothold in the market.

Citaat:
Chief Executive Ed Colligan said speculation that Palm might be a takeover target had likely swelled because the company's stock price, well-known brand and solid cash position have created a perception that it is a "good value."

Citaat:
"The company is not for sale," he said. "We have not been out pursuing (a deal). Our strategy is to execute against our plan."
'The man has a plan!' Of dat ook nog overeenstemt met onze eigen persoonlijke wensen is weer een andere vraag (en topic).
Maar de toekomst ziet er niet zo somber uit en er staan ons volgend jaar nog opwindende tijden te wachten, als het nieuwe PalmOS boven water komt!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android