Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Opinie] Kan de handtas de PDA redden?

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 31 augustus 2006


Op Gearlog is een interessante posting te vinden over de toekomst van de PDA. PDA's zijn volgens velen ten dode opgeschreven, maar gelukkig zijn er vrouwen met een flinke handtas, die nog wel plek hebben voor een extra apparaat.
Dan Costa wordt vaak om advies gevraagd bij de aanschaf van gadgets. Zijn zus Michelle vroeg om advies om tijdens het nieuwe schooljaar de boel wat beter te organiseren. Dan raadde een Palm Treo aan, maar Michelle kwam thuis met een Palm T|X, een 'ouderwetse' pda die niet kan bellen. Michelle koos voor dit apparaat vanwege de eenvoud van de bediening en het feit dat ze toch al een mobiele telefoon heeft om te bellen.
De verkoopcijfers van PDA's maken een duikvlucht: de verkoop van de iPAQ daalde 29,9 procent, die van de Dell Axim 34% en Palm ging 25,2% omlaag. De prijs van de gemiddelde PDA blijft hangen rond $300; terwijl je bij het afsluiten van een mobiel abonnement de smartphones bijna kado krijgt. Waarom nog twee apparaten meeslepen als je het ook met één apparaat kunt doen.
Na lang denken heeft Dan het antwoord gevonden: Michelle kiest niet voor een T|X omdat ze dom is, maar omdat ze een vrouw is. Specifieker: omdat ze een handtas heeft. Mannen moeten vaak hun essentiele spullen (portemonee, sleutels en telefoon) in hun broekzakken zien te proppen. Vrouwen zitten niet met dat probleem: ze gebruiken een handtas en hebben dus plek zat. Daarnaast wilde Michelle graag twee aparte apparaten, zodat ze haar werk (in de PDA) en sociale leven (mobiele telefoon) makkelijker kan scheiden.
Conclusie: PDA-fabrikanten moeten zich meer richten op vrouwen, met meer accessoires en kleuren. Palm doet dat heel aardig, want meer dan 50% van de Palm Zire wordt door vrouwen gekocht, maar Windows Mobile-fabrikanten richten zich helemaal niet op vrouwen. Het is tijd voor de Oprah Edition van de T|X!


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ghia
31-08-2006 08:42:21

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny
Conclusie: PDA-fabrikanten moeten zich meer richten op vrouwen, met meer accessoires en kleuren. Palm doet dat heel aardig, want meer dan 50% van de Palm Zire wordt door vrouwen gekocht, maar Windows Mobile-fabrikanten richten zich helemaal niet op vrouwen. Het is tijd voor de Oprah Edition van de T|X!
En advertenties in de Flair en de Libelle!

Voor de mannen moeten misschien ook tassen gepromoot worden, bv zoals deze stoere schouderholster.
Door Coenox
31-08-2006 09:57:16

Coenox
Tja, dit is wel degelijk een punt. Ook voor mij als man. Ik ben heel tevreden met mijn Treo. Toch lonkt de combinatie Zire 72s en Sony Ericsson T68 die ik nog heb liggen naar me. Vanwege het 'vervoersprobleem'. De Treo is op zich niet zo bulky, maar ik ben er te zuinig op om hem ombeschermd in de broekzak te stoppen. Alle cases (silliconen, leren Krusell, aluminium) hebben wel een clip om hem aan je broek te hangen, maar het 'nerd' gehalte hiervan is me te hoog. Een klein telefoontje in mijn broekzak is dan wel aantrekkelijk. Praktijk heeft dan echter uitgewezen dat ik mijn Palm dan net niet bij me heb op het moment dat ik hem nodig heb. Ik blijf dus met mijn Treo in de hand lopen. Gelukkig is weer slecht en kan ik een jas met binnenzak aan.

Maar het maakt dus niet uit, PDA met GSM of een Treo. Plaats heb je nodig en dus is een handtas een voordeel. De Metro man is uit en voor mij is een handtas dus geen optie meer.

Wel denk ik dat fabrikanten zich meer zouden moeten richten op vrouwen. Je ziet dat ook GSM producenten dat af en toe doen: speciale applicaties om je menstruatiecyclus bij te houden, bling-bling diamantjes, etc. En ik denk dat veel vrouwen, en waarschijnlijk heel veel mannen, geen tijd/zin hebben om op zoek te gaan naar allerlei software. Ik denk toch dat een kek uitziende treo 750 (maar dan met Palm OS) met daarop een aantal standaard voor vrouwen interessante applicaties het goed zal doen. Je kunt dan aan de volgende zaken denken:

- Telefoonfunctie
- Contacten
- Dagboek
- Handyshopper
- Chatten
- E-mail
- Foto
- Splahsblog

Ik ben natuurlijk geen vrouw en kan het helemaal mis hebben. Ben wel benieuwd hoe vrouwelijke palmclubleden hierover denken. Maar nog nieuwsgieriger zou ik zijn naar de mening van vrouwen die nu een gsm en een papieren agenda hebben.

Wat betreft de PDA: ik vrees dat die aan zijn einde komt. Hooguit zal er een markt zijn voor Lifedrive-achtige apparaten voor de powerusers die bovendien een wat groter scherm willen hebben.
Door domo
31-08-2006 17:13:40

domo
Ik vrees dat de functionaliteit niet het probleem is, maar technische problemen zoals software bugs en sync problemen wel. Hoeveel vrouwen komen er bijvoorbeeld op dit forum in verhouding tot mannen? Dat geeft al aan dat er principe toch nog een markt open ligt.

Het lijkt me dat met name de vormgeving en de hele feel nog wel een boost kan gebruiken als ze die richting uit zouden willen, maar aangezien er geen enkele pda-fabrikant ook maar iets innovatiefs doet op het moment lijkt ook dat uitgesloten. Toch vreemd, je markt zien verpulveren en rustig toekijken...
Door Trinity
31-08-2006 23:32:50

Trinity
Wat mij betreft wel! Voordeel losse apparaten als je telefoon kapot is heb je nog steeds een agenda en vice versa. Ik heb een TX en het grote scherm is ideaal voor e-Reader wat ik helemaal geweldig vind. Verder:
Agendus pro (kleurtjes, views, icoontjes leuk!)
Splashshopper (lijstjes in alle soorten die je maar kan verzinnen!)
Adarian Expense Diary (geen idee waar mijn geld bleef, nu wel!)
Palmary Clock (gewoon prachtig en leuk al die skins!)
Passwords Plus (hoef ik dat ook niet allemaal te onthouden)
Notes heel makkelijk voor snelle notities rofessor:
Tetris verslavend
Clean uninstaller (heerlijk iets echt wegdoen met alles erop en eraan!)
Er zijn nog zoveel dingen die ik wil proberen. Het is echt heel fantastisch!
Dit was een vrouw over haar Palm!
Ben benieuwd naar andere vrouwen en hun Palm!
grtz,
Jet
Door rudyheidenis
01-09-2006 12:21:16

rudyheidenis
Je kunt je ook afvragen of voor mannen de pda in een andere vorm geen uitkomst biedt. Eentje met een oprolbaar/uittrekbaar schermpie (nee, niet zoals de T, T2 en T3) zodat het apparaat klein genoeg kan blijven voor in je zak (welke dan ook). Voor mezelf ben ik al tevreden met een goede case, die op een betrouwbare manier te bevestigen is aan je riem. Waterdicht, stofvrij en makkelijk te openen. Nerd? Dan kun je dus als man lopen met aan je riem: pda, telefoon, headset, iPod....soort Rambo maar dan anders.
Door RoelvdV
01-09-2006 13:55:48

RoelvdV
Helemaal eens Rudy, als man loop je toch gewoon rond met een heuse 'Toolbelt'

Groeten, Roel.
Door buggeroff
01-09-2006 22:45:00

buggeroff
De T|3 in gesloten toestand past prima in de borstzak van mijn overhemd. Ik heb dus ook bijna altijd overhemden aan om die reden. Laatste tijd wat meer polo's en dan wordt het een probleem. Palm in mijn broekzak is niet prettig en link als ik ga zitten. Zo'n handtasje voor "mannen" dan ? Dacht 't niet !

Kortom, 's winters houd ik mijn agenda en andere zaken beter bij dan 's zomers, het is niet anders !

Jan Karel
Door sekhmet
03-09-2006 01:16:25

Begrijp het probleem niet, attachekoffer, laptoptas, binnenzakken in je jas.
of loopt iedereen op z´n werk de hele dag zonder spullen heen en weer te rennen. Heb altijd een losse telefoon, pda, mp3 speler en een ouderwets notitieblok bij me. Als losse palm pda´s niet meer te krijgen zouden zijn ging ik weer lekker terug naar een succes agenda.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android