Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] TomTom NAVIGATOR 6 en nieuwe TomTom ONE aangekondigd

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 30 augustus 2006


Vandaag kondigt TomTom een nieuwe versie van de navigatiesoftware TomTom NAVIGATOR en twee nieuwe modellen van de TomTom ONE aan. De aankondiging wordt gedaan op de IFA in Berlijn, waar ze ook te zien zijn.

Eerder kondigde TomTom de nieuwe TomTom ONE al in de VS aan. De nieuwe ONE is lichter en compacter dan de voorgaande modellen en is ook aanzienlijk goedkoper. De eerdere adviesprijs van € 399 voor de Benelux-versie is nu gezakt naar € 299. Er is ook een versie met detailkaarten voor heel Europa, die € 399 kost. De kaarten staan op een geheugenkaartje. Bij het kaartmateriaal is iets bijzonders aan de hand: de Benelux-versie is voorzien van TeleAtlas-kaarten terwijl de Europa-versie net als de TomTom RIDER is voorzien van NAVTEQ-kaarten.

Qua functionaliteit is de nieuwe ONE er ook op vooruitgegaan. Het apparaat kan alles wat de grotere GO-modellen ook kunnen, inclusief Bluetooth-koppeling met mobiele telefoons, PLUS-diensten, verkeersinformatie, flitspalen en weersverwachting. Er zit echter geen carkitfunctie op en ook de lichtsensor, text-to-speech en de mogelijkheid om mp3's, audioboeken en muziek via je iPod af te spelen ontbreekt eveneens. De nieuwe ONE meet 9,6 x 8,1 centimeter en is een centimeter platter geworden: van 3,4 naar 2,5 cm. Twee zaken zijn verdwenen: de hoofdtelefoonaansluiting en de aparte oplaadkabel. De nieuwe ONE wordt opgeladen via een mini-usb-aansluiting, die tegelijk voor gegevensuitwisseling met de pc kan worden gebruikt. De Europese TomTom ONE is iets zwaarder dan de Amerikaanse versie: 174 gram in plaats van 158 gram. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit verschil wordt veroorzaakt.

TomTom NAVIGATOR 6 werd eerder al in een Amerikaanse navigatiebundel voor de Treo aangekondigd, maar is vanaf september ook in Europa te koop. Een geheugenkaartje met Benelux-kaarten en hoofdwegen van Europa kost € 99. Nieuw in NAVIGATOR 6 is de Buddy-functie waarmee gebruikers de locatie van vrienden op de kaart kunnen zien. Ook kunnen ze instant messaging-berichten en locaties met andere buddies uitwisselen via GPRS. Ook is het mogelijk om bij het plannen van een route aan te geven wanneer je wilt aankomen en is het navigeren naar nuttige plaatsen verbeterd. Je kunt niet alleen navigeren naar nuttige plaatsen bij je huidige positie, bij je bestemming en bij een aantal andere plaatsen, maar je kunt ook de maximale afstand van de nuttige plaatsen aangeven. Als je dringend moet tanken kun je bijvoorbeeld aangeven dat alleen de tankstations binnen een straal van 5 kilometer moeten worden getoond. De weergave van wandelkaarten is verbeterd en er verschijnen verkeersborden en blauwe afritborden op de routekaarten tijdens het navigeren. Voor het beheren van kaarten, stemmen en andere content kun je gebruikmaken van de desktopsoftware TomTom HOME.

De aparte productlijn TomTom MOBILE voor mobiele telefoons verdwijnt: alle navigatiesoftware voor pda's en smartphones heet voortaan TomTom NAVIGATOR.
We hebben al een review van TomTom NAVIGATOR 6 gemaakt, dat over enkele minuten online verschijnt. Ook hebben we een uitgebreide uitleg van TomTom Buddies gemaakt, zowel in het Nederlands als in het Engels.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door pve74
30-08-2006 09:21:21

Eindelijk een nieuwe Navigator, dat werd tijd. Het kaartmateriaal van versie 5 is inmiddels behoorlijk verouderd door allerlei aanpassingen aan het wegennet in mijn regio.
Door RichardR
30-08-2006 10:20:01

Kan je nu ook naar andere landen navigeren zonder van kaart te hoeven wisselen?
Door ghia
30-08-2006 13:45:01

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny
Bij het kaartmateriaal is iets bijzonders aan de hand: de Benelux-versie is voorzien van TeleAtlas-kaarten terwijl de Europa-versie net als de TomTom RIDER is voorzien van NAVTEQ-kaarten.
Ook de nieuwste TomTom One voor de Noord-Amerikaanse markt wordt na een recente overeenkomst ook uitgerust met TeleAtlas-kaarten.
Door gast
30-08-2006 21:17:07

Werkt hij op de lifedrive? Ik heb gegoogeld en gezocht, maar ik kon geen informatie terugvinden.
Door namruuh
30-08-2006 22:26:48

namruuh
Weet iemand hoe oude de kaarten van TomTom 5 zijn? Voor het programma zou ik niet zo snel upgraden, maar voor de kaarten wel. Ik kom steeds vaker in wijken of op snelwegen die niet bestaan volgens TT5...
Door pve74
30-08-2006 23:55:51

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door addi
Werkt hij op de lifedrive? Ik heb gegoogeld en gezocht, maar ik kon geen informatie terugvinden.
TomTom Navigator 5 werkt prima op de LifeDrive. Volgens de review is hij maar ietsje trager dan zijn voorganger, dus ik verwacht geen problemen met versie 6.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android