Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Nieuwe ALP-aankondigingen op Linux World

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 15 augustus 2006


Deze week vindt in San Francisco de conferentie LinuxWorld plaats en ACCESS/PalmSource grijpen deze gelegenheid aan om een ontwikkelaarsnetwerk en een open source-component aan te kondigen.

Het ontwikkelaarsnetwerk is bedoeld om Linux-ontwikkelaars te helpen om mobiel te gaan. Het ACCESS Developer Netwerk biedt technische informatie en hulp bij het ontwikkelen en in de markt zetten van software. PalmSource heeft al een ontwikkelaarsnetwerk van 420.000 geregistreerde PalmOS-ontwikkelaars die voorheen werd aangeduid met Palm Powered Economy. Een deel daarvan zal overstappen naar ALP, maar er zullen ook veel nieuwe Linux-ontwikkelaars toestromen. In het nieuwe Mobile Linux Ecosystem wil PalmSource nauw samenwerken met ontwikkelaars om hun applicaties te optimaliseren voor het ALP-platform. Palm-ontwikkelaars worden niet gedwongen om over te stappen naar ALP, omdat in het nieuwe besturingssysteem een compatibiliteits-engine (GHost) wordt opgenomen, die ervoor zorgt dat bestaande PalmOS-titels ook onder ALP draaien. Toch zal de performance vast beter zijn wanneer ontwikkelaars hun applicaties herschrijven en native maken voor ALP.

Het ACCESS Developer Netwerk is te bereiken via www.palmsource.com/ADN. Ontwikkelaars kunnen voor meer informatie ook langskomen op de PalmSource Dveloper Day op woensdag 16 augustus in San Francisco of in de ACCESS-stand op LinuxWorld (standnummer 502). ADN is nog niet officieel van start gegaan, maar ontwikkelaars kunnen zich al wel inschrijven. Ze ontvangen dan een bericht wanneer ADN officieel gelanceerd wordt.

PalmSource kondigde ook aan de softwarebibliotheek libsqlfs beschikbaar stellen onder de open source LGPL-licentie. Deze bibliotheek is een add-on voor het populaire SQLite-pakket en biedt een flexibele manier om Open Mobile Allicance-Device Management (OMA-DM) te implementeren. Meer informatie over libsqlfs is te vinden in een nieuwtje op Palminfocenter.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door RoelvdV
15-08-2006 15:50:41

RoelvdV
Access/PalmSource moet opschieten met een Linux-versie voor smartphones, want in september wordt de Greenphone van Trolltech op de markt gebracht. Dit apparaat is voorzien van flashgeheugen en het idee is dat ontwikkelaars veel vrijheid hebben met deze "open" Linux-versie.

Dit GSM/GPRS toestel biedt Wifi, Bluetooth, 64 MB RAM, 128 MB flash, mini-USB (om je flashgeheugen te kunnen updaten), 312 MHz XScale en een mini-SD lezer.

Indrukwekkend apparaatje! (al moeten we natuurlijk eerst een werkend model zien)

Groeten, Roel.
Door digilb
15-08-2006 16:53:21

digilb
Inderdaad een mooi telefoontje. Maar gaat het 'ze' ook lukken om hem daadwerkelijk in de winkel te krijgen? Ik heb het idee dat Linux-telefoontjes in Azie nog wel op de markt komen, maar in Europa en de VS niet/nauwelijks. Een bedrijf als Access met de naam 'Palm' kan deuren openen die voor anderen gesloten blijven (bijv. van een Orange, ik noem maar wat). Daarnaast denk ik dat het niet handig is om een Linux-phone ook als 'Linux'-phone in de markt te zetten. Mac OS X wordt immers ook als 'Mac OS' in de markt gezet en niet als Unix. Dus hopelijk wordt ALP niet in de markt gezet als 'Linux voor je telefoon', maar als 'The new generation Palm OS'.
Door gonny
15-08-2006 19:58:46

gonny
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RoelvdV
Access/PalmSource moet opschieten met een Linux-versie voor smartphones, want in september wordt de Greenphone van Trolltech op de markt gebracht.
Cool ding, Roel. Op het eerste gezicht ziet het eruit als de eerste de beste featurephone, maar als je dan Wifi/Bluetooth en "a user-modifiable Linux OS" ziet staan, lijkt het toch veelbelovend. Linux-apps zijn op zichzelf toch meestal niet zo resource-hongerig, dus het zou mooi zijn als je er straks een telefoon komt waar je willekeurige Linux-software op kan draaien (ja, desktopsoftware!). Maar ik vrees dat ik dan teveel verwacht.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android