Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

RoelvdV

RoelvdV

RoelvdV is sinds oktober 2001 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 190 nieuwtjes geschreven.

RoelvdV gebruikt in het dagelijks leven een Overig.

Bekijk alle nieuwtjes van RoelvdV

[Software] EDGE: Extreme Dungeon Game Experience is er

 

Door: RoelvdV


Publicatiedatum: 28 oktober 2005


Spelletjesfanaten opgelet: EDGE (Extreme Dungeon Game Experience) van Zane Games is nu te koop.

En op Palm 24.7 is nu al een uitgebreid review te lezen. Enkele (vrij vertaalde) quotes:
"De screenshots zijn veelbelovend, maar de werkelijkheid is nog veel mooier met prachtige vloeiende overgangen, zoals stromend water."
"Er is goed nagedacht over de bediening, waarbij de toetsen van de Zodiac uiteraard goed van pas komen, maar het hele spel is ook te besturen met de stylus."

Toevoeging: de reviews verschijnen nu snel, zie hier het Tapland review

Je moet wel beschikken over een pda met PalmOS 5 en een schermresolutie van 320*320 of 480*320 pixels.

Met behulp van StyleTap kan EDGE ook gespeeld worden op pocket pc's.

Prijs US$ 24,95 , waarmee je alle versie 1.x updates gratis krijgt.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door capable
28-10-2005 16:26:18

capable
Hier zat ik op te wachten! Als RPG fan en Palm gamer is het bijna onvermijdelijk om hier naar te kijken, want ...

Wat mij betreft het beste tot nu toe: Arvale is al weer een tijdje uit maar de makers PDAMill lijken niet echt tijd te willen maken voor het naar Palm OS 'porten' van de opvolger Oceans of Time. (Persoonlijke frustratie, sorry )

Mazera vond ik erg goed (en werkt ook goed onder OS 4!) maar eigenlijk niet een echte RPG maar eerder een RPG puzzeler zonder karakter ontwikkeling.

Dan is er natuurlijk nog Legacy met erg veel expansion packs maar Legacy 2, alhoewel het er erg goed uitziet (zie screenshots), zal nog wel even op zich laten wachten.

Kortom ik kan haast niet wachten dat ik thuis ben en EDGE mag uitproberen! Ik zal jullie op de hoogte houden! (Ik weet eigenlijk niet of spelletjes een beetje leven op palmclub? Zijn er game forums/ reviews? ) Nog wat screenshots om te kijken of ik meer mensen enthousiast kan krijgen...
Door Bram
28-10-2005 16:32:12

Bram
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door capable
Ik zal jullie op de hoogte houden! (Ik weet eigenlijk niet of spelletjes een beetje leven op palmclub? Zijn er game forums/ reviews? ) Nog wat screenshots om te kijken of ik meer mensen enthousiast kan krijgen...
Voornamelijk het softwareforum, maar reageren in deze thread is prima hoor. Een apart gameforum is er in ieder geval niet, alhoewel we wel een aparte games-reviewcategorie hebben.
Door Gazpacho
28-10-2005 17:15:57

Gazpacho
Heb het net een uurtje gespeeld, vind het een redelijk goed gelukt spel, zeker als je bedenkt dat het eenmans-projectje is.

- Zo op het eerste gezicht uitgebreid, meerdere verhaallijnen door elkaar
- Ontzettend veel opties
- Graphics subliem, besturing eenvoudig - maar misschien net iets te houterig
- Zou zomaar een mini-Diablo kloon genoemd kunnen worden, lijkt het erg op
- Het kleine scherm van de Treo650 is toch wel wat krap...

- Waar ik me aan stoor is die 3-5 seconden pauze tussen het binnengaan van een ruimte en het verder spelen. Je krijgt een dynamische splashscreen te zien, maar ik vraag me echt af of dit niet NVFS-inherent is. Mijn vriendin komt vanavond, en zal dit spel eens op haar T3 spelen.
Door rudyheidenis
28-10-2005 21:42:04

rudyheidenis
Net even op mijn LifeDrive gespeeld, ziet er erg goed uit, laden duurt inderdaad even, geluid hapert soms een beetje. Vergeleken met Legacy (was al behoorlijk goed) ziet dit er veeeel beter uit. Ik ga nog wat verder spelen en laat nog wel weten hoe dat gaat.
Door capable
29-10-2005 13:26:53

capable
Gazpacho & Rudyheidenis: als je EDGE niet vanaf de kaart runt maar vanaf RAM (de installer maakt het ook zo makkelijk om het op de kaart te zetten...) wordt het spel veeel sneller! (Met Powerrun ben je het geheugen uiteindelijk toch niet kwijt en het werkt prima samen.) Als je de optie aanzet dat er niet op jou OK gewacht hoeft te worden na het laden merk je er niet veel van op mijn Treo.

Verder heb ik nog niet echt de kans gehad om veel te spelen. Kan al wel zeggen dat de 'character creation' goed werkt, vooral de diversiteit van het mogelijke uiterlijk is opvallend. Besturing loopt een beetje houterig. Sfeer is zeker aanwezig het verhaal lijkt al ergens op en de graphics zijn erg mooi voor een Palm. Later meer, nu spelen!
Door Gazpacho
29-10-2005 13:31:33

Gazpacho
Jamaar Capable, niet iedereen heeft 7 MB vrij op zijn Treo. Dat heb ik wel, maar als ik Edge dan helemaal in het RAM plaats, dan heb ik dus 0 MB vrij, en ik vermoed dat de Treo dat niet leuk gaat vinden.

Ik heb nu:

- Alle databestanden in \Palm\Programs\EDGE (\Sound) staan
- Het Edge.prc programmabestand met ZLauncher op de kaart gezet, en bij het opstarten komt die gewoon in het RAM te staan.

Ik heb het spel inmiddels ook op de Tungsten|T3 in landscape gespeeld, en dat gaat veeeel lekkerder dan op een Treo650 vanwege het grotere scherm. Het laden van het spelletje vanaf de kaart is idd vrijwel net zo traag als de Treo, *maar*, je krijgt niet meer de melding "Flushing 2983021" (of een ander getal) wanneer de DBCache van de NVFS geheugen van de Treo wordt geleegd wanneer je naar een ander scherm gaat. Scheelt toch weer zo'n 2-3 seconden per keer....
Door MendriX
30-10-2005 09:15:00

Leuk hoor. Toen ik niet verder dan level 3 kwam heb ik hem gekocht.
Door bluevoice
30-10-2005 22:25:17

bluevoice
Op de Zodiac kreeg ik steeds een fatal alert als ik hem vanuit de RAM draaide. Nu draai ik hem vanuit de SD en zo doet ie het prima. Op de Zod draait het spel heel soepel en ik hoef niet lang te wachten tot het geladen is. Wat leuk is dat ook alle buttons worden ondersteund.
Door rudyheidenis
31-10-2005 00:40:00

rudyheidenis
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Ik heb het spel inmiddels ook op de Tungsten|T3 in landscape gespeeld
Landscape? Da's mij nog niet gelukt op mijn LifeDrive...
Door Gazpacho
31-10-2005 10:37:46

Gazpacho
Ook niet als je de boel eerst in landscape gooit en dan het spel opstart?
Door DaiJun
31-10-2005 14:01:22

DaiJun
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Ook niet als je de boel eerst in landscape gooit en dan het spel opstart?

Dat is naar mijn weten ook de enige manier om het zo te spelen...
Door rudyheidenis
31-10-2005 15:10:51

rudyheidenis
Klopt, zo lukt het wel. Staat inderdaad nergens bij de prefs van het spel zelf. Laden vanaf kaart via ZLauncher gaat wel maar duurt heel erg lang. Op de LifeDrive speelt het spel redelijk goed, af en toe heb ik de indruk dat het traag reageert op taps. Het geluid hapert regelmatig. Ik vind het tot nu toe een mooi spel, ik mis alleen het kaartje (van Legacy) om te zien waar je precies gebleven bent. Nu nog niet zo'n groot probleem maar als je wat verder komt moet je wel goed op blijven letten denk ik.
Door DaiJun
31-10-2005 16:28:57

DaiJun
Dat kaartje mis ik inderdaad ook heel erg.. Maja, er moet natuurlijk wel iets zijn om te kunnen verbeteren in een 1.x versie he!
Door rudyheidenis
31-10-2005 21:50:21

rudyheidenis
Erg druk bezocht forum van de ontwikkelaar, we zijn de enigen niet die om een kaartje zitten te springen! . Ik ben erg benieuwd wat er nog gaat veranderen/verbeteren in de toekomst, ik vind dit nu al een van de beste spellen die ik ooit op mijn Palms heb gespeeld!
Door DaiJun
31-10-2005 22:28:00

DaiJun
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rudyheidenis
ik vind dit nu al een van de beste spellen die ik ooit op mijn Palms heb gespeeld!
Daar ben ik het helemaal mee eens!!
Door capable
31-10-2005 23:02:21

capable
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DaiJun
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rudyheidenis
ik vind dit nu al een van de beste spellen die ik ooit op mijn Palms heb gespeeld!
Daar ben ik het helemaal mee eens!!
Ik ook! Echt een leuk spel! ik heb het mezelf nog niet gegund om de hele versie te kopen (vrees dat ik dan helemaal niets anders meer doe ). Hoop dat meer mensen gaan inzien hoe goed het spel is. Ik vind het erg knap van Zane dat hij het bijna in z'n eentje gemaakt heeft en op die manier wordt hij beloond. Denk ook dat het goed is voor het Palm OS als ontwikkelaars die alleen voor Palm ontwikkelen goede zaken doen. Dan blijven dat soort ontwikkelaars bestaan en worden de meeste apps (en games!) op z'n minst ook voor Palm ontwikkeld en niet alleen voor PPC.

Vind zelf de graphics en de gameplay van de gevechten erg goed. Het lopen van het character over de kaart blijft erg houterig ook na wat meer spelen en de muziek blijft wat hard vergeleken met de sound effects. Mis het kaartje niet zo behalve dan om te zien of ik het gebied wel volledig uitgekamt heb. (En een tip: een elf met strength 9 kan echt helemaal niets dragen zelfs geen ketting!)
Door raoulc
01-11-2005 10:19:18

raoulc
Ik kon het niet laten na eerste berichten op forum meteen de demo te proberen. Na wat installatie probleempjes stond het spel op de SD. Met PowerRun kreeg ik een systeemconflict op mijn Z71 en nu loopt het prima vanaf SD. Game's on, relatie en werk lijd er al onder dus.....
Door raoulc
04-11-2005 13:09:17

raoulc
Wie heeft de full versie, de registreerde? Ik heb pogingen gedaan om via de site te registreren maar dat wil niet echt lukken. Krijg melding dat mijn payment session is verlopen en dat ik al mijn gegevens opnieuw moet invoeren. Voelt een beetje risco vol, ook omdat de site geen secure transaction aangeeft. Mailen naar de site owner heeft nog geen respons gegeven. De andere optie is Paypal. Wat is jouw ervaring (met paypal)?

Ik loop nu in het spel vast doordat ik niet hoger dan een level2 kan gaan en mijn tegenstanders level 5-7 zijn. Dus eigenlijk uitgespeeld in de demo, en dus naar het volledige werk. Alvast bedankt voor de info......
Door MendriX
04-11-2005 13:14:34

Dit had ik ook, kwam omdat die site niet bij de 'trusted' sites van Internet Explorer stond ingesteld. Toen ik dat had gedaan werkte het. IE geeft ook een symbooltje ergens onderaan dat er iets is.
Door raoulc
04-11-2005 13:44:02

raoulc
Mendrix, ik heb de site in de trusted sites gezet, maar blijf het probleem houden. Kan zijn dat het aan het (bedrijfs)netwerk hier ligt. Tot zover bedankt, ik probeer het vanuit thuis nog wel. Balen dat nog wel een paar uur kan duren. Vrijdag......
Door MendriX
04-11-2005 14:03:09

Staan je cookies wel aan, je firewall's en internetsecurity troep uit?
Door MendriX
04-11-2005 14:03:56

En heb je GOEDE site wel als trusted gemarkeerd, dus de betaal site, subsites + de edge site zelf?
Zet je security van Internet Explorer 's volledig op Low...of Disabled...
Door raoulc
04-11-2005 16:26:26

raoulc
Mendrix bedankt, het is gelukt maar moet hieraan toevoegen. Ik heb het level naar medium gezet. Tijdens het laden van de site kreeg ik een prompt over cookies van de Paypal site en heb de optie gekozen dat alle cookies van de site OK waren. Enzo deed hij het wel.
Sorry dat ik niet duidelijker kan zijn maar in IE kan ik nooit precies meer terug vinden wat ik nou precies heb gedaan omdat er allerlei dialoogschermen opkomen.
Goed EDGE is geregistreert dankzij bovenstaand. Let the game begin, have good weekend....
Door MendriX
04-11-2005 16:28:29

En weer een happy Edge gebruiker... Zo, vanavond weer 's wat Orcs vangen...
Door rudyheidenis
06-11-2005 12:31:01

rudyheidenis
Het verschil in spelsnelheid tussen mijn LifeDrive en T3 is enorm. Op de LD duurt het langer voordat er een reactie op een tap komt, het geluid hapert vrijwel continu en het laden duurt heeeeel erg lang. Op de T3 ervaar ik geen van deze problemen, de 2-3 sec. wachten waar Gaz het over heeft zijn bij mij 1-2 sec.. Ik ga eens op de site van Zane kijken en iets posten over de spelbeleving op de LD...
Door bluevoice
06-11-2005 13:45:54

bluevoice
Ik denk dat het aan de LifeDrive zelf ligt en niet aan het spel. Ik hoop op een ROM update voor de LifeDrive maar wie weet...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android