Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

RoelvdV

RoelvdV

RoelvdV is sinds oktober 2001 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 190 nieuwtjes geschreven.

RoelvdV gebruikt in het dagelijks leven een Overig.

Bekijk alle nieuwtjes van RoelvdV

[Nieuws] PiTech's PalmOS smartphone komt eraan met een 3 MegaPixel camera

 

Door: RoelvdV


Publicatiedatum: 26 oktober 2005


Prijzen en een exacte leverdatum zijn nog niet bekend, dus dit is wel een heel erg vroege productaankondiging, maar Portable Innovation Technology Limited (PiTech) wil in het tweede kwartaal van 2006 een PalmOS smartphone uitbrengen.

Dit apparaat zal voorzien zijn van een 3 megapixel camera met autofocus en een antitril optie. Tevens biedt deze camera de mogelijkheid op MPEG4 video opnames te maken. Terugkijken van de gemaakte beelden kan via het 5,6 cm kleurenscherm.

Uiteraard zit er een MP3 speler in en voor je ringtones heb je de keuze uit WAV, MP3 en MIDI.

Het besturingssysteem van de I-10 zal PalmOS Garnet zijn.

Naast alle multimediaeigenschappen zal ook Documents-to-Go en PalmSource Mail (Versamail?) worden meegeleverd.

PiTech uit Hong Kong is het eerste PalmSource gecertificeerde bedrijf dat zelf apparaten ontwerpt (ODM = original design manufacturer) en ze hopen dat andere fabrikanten gebruik zullen gaan maken van hun ontwerpen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat er nog meer PalmOS smartphones gaan komen!

Bron: Brighthand

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door DaiJun
26-10-2005 23:16:12

DaiJun
Klinkt goed alleen waarom maken ze nou toch nog steeds gebruik van Garnet.....
Door palmdoc
27-10-2005 08:12:26

palmdoc
kennelijk omdat er nog geen nieuw OS dat meerwaarde biedt boven Garnet (Cobalt is blijkbaar niet aantrekkelijk genoeg, want dat is een tijd geleden al min of meer verlaten)
Door GJHartog
27-10-2005 08:40:07

GJHartog
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DaiJun
Klinkt goed alleen waarom maken ze nou toch nog steeds gebruik van Garnet.....

Off-topic
Ik denk zelf omdat dit OS tot nog toe het meest uitgekristaliseerd is, weinig problemen meer, 'moeiteloze' implementatie, waar Cobalt gloedjenieuw is *kuch* en dus nog allerlei struikelblokken kan bevatten. Volgens mij is Cobalt niet verlaten nog, maar ik vraag me wel serieus af of het ooit nog op de markt komt...



Ziet er wel leuk uit in dit vroege stadium, waar waarom moet er nou tegenwoordig zoveel nadruk gelegd worden op de camera's die te pas en te onpas overal ingebouwd worden? als ik foto's wil maken, dan neem ik wel een echte camera mee...
Door DaiJun
27-10-2005 08:53:43

DaiJun
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GJHartog
Ziet er wel leuk uit in dit vroege stadium, waar waarom moet er nou tegenwoordig zoveel nadruk gelegd worden op de camera's die te pas en te onpas overal ingebouwd worden? als ik foto's wil maken, dan neem ik wel een echte camera mee...
Ben ik het gedeeltelijk mee eens, een camera in een telefoon of PDA om snel even iets te onthouden vind ik juist een goede ontwikkeling. Maar daarvoor heb je maar VGA kwaliteit nodig. Ik vind het dus ook totale onzin om overal megapixel camera's in te zetten. Deze dingen vreten batterij en hebben eigelijk totaal geen nut!
Door domo
27-10-2005 10:30:14

domo
Camera chips worden steeds goedkoper, dus kan je over een tijdje een 3 megapixel chip erin zetten voor de kosten van een 1,3 megapixel chip. Volgens mij gebruiken dergelijke onderdelen ook enkel stroom als ze daadwerkelijk gebruikt worden, dus is dat geen ramp.

Om eerlijk te zijn gebruik ik de camera van de Treo redelijk vaak, meestal om even snel iets vast te leggen en soms zijn de foto's toch net wat te onduidelijk.
Door Guusv
27-10-2005 17:33:13

Guusv
om nog verder af te dwalen, ik ben ook heel erg tegen apparaten met een ingebouwde camera, maar toch gebruik ik de camera in mijn mobieltje bijna elke dag. gewoon om ff snel iets vast te leggen of om bij mijn uitleg van iets een duidelijkere verklaring bij te voegen.
Door Gazpacho
28-10-2005 00:23:40

Gazpacho
http://www.brighthand.com/article/Pi...nced?site=Palm

Brighthand heeft de eerste foto's. Ik zet ze even in de beginpost neer. Zeer mooi apparaatje. Zou ik wel willen winnen bij een loterij.
Door DaiJun
28-10-2005 07:32:28

DaiJun
Doe mij...., Die maar!!!
Door edwin2003
01-11-2005 13:44:07

3Megapixel zegt weinig. Gaat om de lens. Als ik mijn treo650 foto's vergelijk met de nokia6680 foto's dan zijn die van de treo toch echt beter.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android