Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

feek

feek

feek is sinds september 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 1 nieuwtjes geschreven.

feek gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van feek

[Nieuws] Samenwerking Palm en RIM: Treo 650 met BlackBerry functionaliteit

 

Door: feek


Publicatiedatum: 17 oktober 2005


Palm en Research in Motion (de makers van de Blackberry handhelds en hun push-email oplossing) kondigen vandaag aan dat RIM's Blackberry Connect solution met ingang van 2006 ook beschikbaar komt op de Treo 650.

Hiermee kunnen Treo 650 smartphones push-email ontvangen van een enterprise server met DES-grade encryptie voor extra veiligheid. En dit zal compatibel zijn met Microsoft's Exchange server en met IBM's Lotus Domino server.

Bron: dit bericht op MyTreo.net

En deze mail van Palm en Research in Motion:

Citaat:
Dear Feek,

Join us on this live webinar to get a sneak peak at a new wireless application Palm is bringing to the Treo? 650 smartphone. You will see a product demo live from the stage.

Physical Location - Attendees Welcome!
Gartner Conference, Dolphin Hotel - Orlando, Room - Europe 2

See you there!

Best regards,
The Palm Business Team
www.palm.com/business
en op Reuters :


Citaat:
TORONTO (Reuters) - Palm Inc. (PALM.O: Quote, Profile, Research) and Research In Motion Ltd. (RIM.TO: Quote, Profile, Research) have set aside their fierce rivalry with a deal to offer RIM's BlackBerry wireless e-mail service over Palm's Treo 650 smartphone, the two firms said on Monday.

Palm and RIM, whose BlackBerry handset competes with the Treo, said they expect U.S. and international phone companies to begin offering the combined product starting in early 2006.

The deal is being done through RIM's BlackBerry Connect licensing program, which is designed to expand its subscriber base while turning potential competitors into allies.

Waterloo, Ontario-based RIM had about 3.65 million subscribers to its e-mail service at the end of its most recent quarter.

Almost all of those subscribers access the service through RIM's own thumb-operated BlackBerry, which helped popularize wireless e-mailing when it was launched in 1999.

RIM Co-Chief Executive Jim Balsillie said the deal shows RIM is serious about selling its software and e-mail services on competing devices.

Balsillie said the BlackBerry Connect program...........
ben benieuwd

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door RenéD
17-10-2005 10:38:35

RenéD
O, wat hoop ik dat er eindelijk de WiFi software voor de Treo werkend gemaakt is. Het zou de Treo helemaal compleet maken. Ik zie voor mij persoonlijk geen voordelen in Rim's Blackberry connect. Dit is meer voor grote bedrijven. Dus wel weer goed voor Palm.
Door FvGunst
17-10-2005 13:12:20

FvGunst
Ik dacht altijd dat de WiFi een hardware iets was. Maar ik maak uit jou berichtje op dat een sofwarematige aanpassing er voor zorgt dat ik WifI op mijn Treo kan krijgen???

Groetjes,

Fr@nske
Door feek
17-10-2005 13:45:46

feek
Ik vond het mailtje van palm ook wel vreemd. Heb helaas ook niet naar de conferentie kunnen kijken. Maar zelf lees ik het mailtje wel als dat er iets van wifi zou kunnen komen (wens van de gedachte). Maar ja ze zouden met wireless ook gewoon de combinatie van het blackbarry netwerk kunnen bedoelen. Maar wat is daar nieuw aan? Kunnen we nu ook al met gprs en zo.
Kan me wel een gerucht herinneren dat er harwarematig al wifi ingebouwd zou zitten, maar dat er nog geen geschikte drivers voor waren. Want zou dat nl niet de reden zijn dat de wifi SD extensie kaart van palm (die wel geschikt is voor de T3 e.d.) niet werkt op de Treo??
We zullen zien...
Door domo
17-10-2005 13:55:11

domo
Citaat:
Kan me wel een gerucht herinneren dat er harwarematig al wifi ingebouwd zou zitten, maar dat er nog geen geschikte drivers voor waren.
Dat lijkt me inderdaad een gerucht, want als je het kan inbouwen weet je ook wel hoe het moet werken denk ik. De Tungsten|C werkt immers al tijden met WiFi, dus ze kunnen het wel bij Palm. Waarschijnlijk echt een wens van de gedachte voor diegene die dat bedacht

Maar we gaan wel een beetje off-topic zo. Kortom, terug naar de Blackberry
Door digilb
17-10-2005 13:57:54

digilb
Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald:
- smartphones van Palm zoals de Treo 650 kunnen vanaf begin 2006 gebruik maken van de BlackBerry e-mail- en kalendersoftware. Het bijzondere van de BlackBerry-software is, is dat het push is en niet, zoals gebruikelijk, pull. Dat wil zeggen dat als er een mailtje voor je is het automatisch naar je smartphone wordt gestuurd, i.p.v. dat je de mailserver gaat vragen of er mail voor je is. (Zie ook Tweakers.net.)
- in de Treo 650 zit geen wifi. Wel zit er (dacht ik) een niet-werkende wifi-driver in. De reden waarom er de Palm wifi-kaart niet werkt, is waarschijnlijk omdat het SD-slot niet voldoende spanning kan geven en/of het feit dat de combinatie GSM-Bluetooth-Wifi elkaar stoort. De reden waarom de driver er wel in zit is niet duidelijk. Tijdens de ontwikkeling vergeten hem weer uit de ROM te halen?

On-topic: als de Treo ondersteuning biedt voor de BlackBerry-software, waarom zou ik anno 2006 dan nog een BlackBerry kopen?
Door metck
17-10-2005 14:11:01

metck
Mijn Treo kan pushmail nu (en sinds 6 maanden) al aan mbv ChatterEmail. Tuurlijk, ik weet wel dat het formeel niet om pushmail gaat maar de resultaten zijn dezelfde. Overigens, pushmail is grotendeels marketingpraat; zoveel handiger is het niet en bovendien heeft 99% van de mensen het niet nodig (als je buiten huis bent).

Citaat:
On-topic: als de Treo ondersteuning biedt voor de BlackBerry-software, waarom zou ik anno 2006 dan nog een BlackBerry kopen?
Omdat een Blackberry simpeler is misschien. Zo'n Treo heeft allerlei toeters en bellen die de gemiddelde gebruiker helemaal niet nodig heeft. Ik kan me voorstellen dat dit soort overwegingen een rol spelen bij een mogelijke introductie van een dergelijk apparaat binnen een organisatie.
Door jean-paul
17-10-2005 14:58:50

jean-paul
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digilb
Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald:
- smartphones van Palm zoals de Treo 650 kunnen vanaf begin 2006 gebruik maken van de BlackBerry e-mail- en kalendersoftware. Het bijzondere van de BlackBerry-software is, is dat het push is en niet, zoals gebruikelijk, pull.
Blackberry Connect is alleen e-mail en geen kalender- en contactgegevens. Dat kan alleen met de eigen Blackberry devices of met devices die Blackberry Built-In draaien. Daarom snap ik al die poeha ook niet zo. Zie ook mijn post op Tweakers (onder Palmpaul).

EDIT
Blackberry Built-In toegevoegd


EDIT
Nog een edit, zojuist ook bij Tweakers geplaatst: Sorry, ik zie op de website na nadere bestudering dat ik toch ongelijk had over die kalendersynchronisatie. Dat kan met BlackBerry Connect ook. Voor contactpersonen is alleen remote lookup mogelijk. Er is ook nog een tussenvorm genaamd BlackBerry Built-In. Deze licentie is voor devicemakers die BlackBerry-apps en push-functionaliteit willen toevoegen zonder daadwerkelijk een BlackBerry te bouwen

Door robvanvliet
17-10-2005 23:46:00

robvanvliet
Toch even aanvullen. Blackberries werken met een Blackberry Enterprise Server (de BES). Deze server praat aan de ene kant met een enterprise e-mail server van een bedrijf (bijv. MS Exchange, Lotus, etc.) en aan de andere kant met de Blackberry Servers in Canada en Engeland. Deze laatsten zijn weer via de GSM providers via GPRS verbonden met het Blackberry device. Veel bedrijven hebben maar _een_ manier van mobile mail, en vaak is dat de bovenstaande oplossing. Kiest het bedrijf dus voor Blackberry, dan zit je als gebruiker aan het Blackbery device vast.

Het mooie van BBconnect is nu juist dat zelfs als een bedrijf kiest voor de hele BB infrastructuur, je nog steeds een device keuze hebt. Ik hoop dus eindelijk volgend jaar m'n zakelijke mail op m'n Treo te kunnen ontvangen
Door Joep
26-02-2006 14:58:49

Weet iemand of de pushmail van Balckberry al beschikbaar is ?
Mijn zakelijke mailaccount is namelijk nu via BB beschikbaar maar volgens mij ga ik niet wennen aan de BB hardware
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android