Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

bluevoice

bluevoice

bluevoice is sinds december 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 18 nieuwtjes geschreven.

bluevoice gebruikt in het dagelijks leven een Palm Centro.

Bekijk alle nieuwtjes van bluevoice

[Gerucht] Motorola heeft de Tapwave Zodiac hardware opgekocht

 

Door: bluevoice


Publicatiedatum: 15 oktober 2005


Onlangs verscheen op www.tapland.com het gerucht dat Motorola de hardware van Tapwave heeft opgekocht. Volgens deze bron is Motorola van plan om een eigen draagbare spelcomputer te ontwikkelen, gebaseerd op de hardwarespecificaties van de Tapwave Zodiac.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barksfan @ Tapland.com
1) the company that "Cherry picked" the Tapwave technology as well as personel is.....(drumroll).....Motorola!
Hoe het er precies uit zal gaan zien is nog onbekend, wel zal dit device Wi-Fi ingebouwd hebben. Dit nieuwe apparaat zal zeer waarschijnlijk op PalmOS draaien. Wellicht is dat de reden geweest waarom Motorola PalmSource heeft proberen op te kopen.

Een ander interessant detail is dat er ongeveer 100.000 Zodiacs zijn verkocht sinds de introductie in oktober 2003.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barksfan @ Tapland.com
2) The user base: approximately 100,000 are out there. Sounds like nearly all (red.: devices) are sold - only a thousand or so are stuck in a warehouse waiting for the bankruptcy procedings to finish.
Bron: Tapland.com

Tapwave is dood, lang leve de Zodiac!

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door digilb
16-10-2005 10:58:41

digilb
Behoort Motorola dan ook al bij de PalmOS-klanten van PalmSource? De komst van LG werd groots aangekondigd, maar Motorola is dan aan mij voorbijgegaan. Heeft iemand trouwens enig idee of Motorola ongeveer even groot is als de telefoon-sector van LG?

Off-topic
Verhip, mijn 600e post!

Door Bram
16-10-2005 11:22:40

Bram
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digilb
Behoort Motorola dan ook al bij de PalmOS-klanten van PalmSource? De komst van LG werd groots aangekondigd, maar Motorola is dan aan mij voorbijgegaan.
Motorola en Tapwave staan niet (meer) op PalmSource.com als licentienemer. Maar vergeet niet dat Motorola een hele tijd processors heeft ontwikkeld (tot de komst van OS5).

Off-topic
Gefeli!

Door digilb
16-10-2005 11:28:52

digilb
Als Motorola de plannen met de Tapwave echt wil gaan uitvoeren, dan kunnen we op (zeer) korte termijn wel een persbericht verwachten waarin staat dat Motorola 'herintreder' is in het Palm-kamp.

En eigenlijk zouden we zo'n persbericht mogen verwachten van ieder bedrijf dat interesse had in de overname van PalmSource. Dus Nokia, waar wachten jullie op?
Door digilb
19-10-2005 08:15:59

digilb
Net gelezen op Tweakers.net: Motorola en PalmSource worden lid van de opensourcebeweging Open Source Development Labs (OSDL), om precies te zijn de werkgroep "Mobile Linux Initiative". Deze werkgroep moet Linux voor mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons en PDA's, gaan promoten. Om dit te bereiken gaat de werkgroep open standaarden ontwikkelen. Andere deelnemers aan deze werkgroep zijn MontaVista Software, Trolltech en Wind River. MontaVista en Wind River zijn reeds via andere wegen aan PalmSource verbonden.

Ik moet zeggen dat de Linux-toekomst van PalmOS er ondertussen goed uitziet. Je hoort er regelmatig wat over en vaak in een breder verband. Alleen de tijdspanne... ze verwachten Palm-on-Linux zomer 2006 uit te kunnen leveren en Palm zegt dat het 12-18 maanden duurt voordat ze ook een Palm-on-Linux PDA op de markt kunnen brengen.
Door gast
19-10-2005 18:30:03

Nu maar hopen dat gezien motorolla's razr v3 en andere nieuwe modellen, er ook een nieuwe hopelijk ultraplatte zodiac komt? Dat zou toch geweldig zijn, niet?
Door DaiJun
19-10-2005 19:28:03

DaiJun
Dat speelt toch niet lekker... Ik heb het liefst de dikte van een normale Palm zoals de T3, dat houdt tenminste lekker vast!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android