Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 80 nieuwtjes geschreven.

Jean-Paul Horn gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Jean-Paul Horn

[Nieuws] Telfort demonstreert HSDPA, de volgende versie van UMTS

 

Door: Jean-Paul Horn


Publicatiedatum: 24 augustus 2005


Persbericht - Vandaag demonstreert Telfort in samenwerking met haar Chinese partner Huawei HSDPA. HSDPA staat voor High Speed Downlink Packet Access en is de vervolgstap op UMTS. Telfort biedt vanaf deze maand al landelijk breedband via EDGE en gaat voor de combinatie strategie van EDGE met HSDPA. HSDPA biedt een veel hogere snelheid dan UMTS en tevens de mogelijkheid om meerdere applicaties tegelijkertijd te laten werken.

Bij Huawei wordt de pers vandaag een kijkje in de keuken gegeven. Theo van de Wiel, Director Network & Systems van Telfort: "Wij wachten met de commerciële introductie van HSDPA [link naar Wikipedia (EN)/(NL)] tot we zeker weten dat het onze klanten toegevoegde waarde biedt. Dat vinden wij belangrijker dan de eerste operator zijn die het aanbiedt. Wij gaan dan ook eerst uitgebreid testen en binnenkort starten wij met de eerste, niet commerciële, klantentest."
Wanneer de commerciële introductie zal plaatsvinden, is nu nog niet te zeggen."Dit heeft namelijk niet alleen te maken met het netwerk, maar ook met de beschikbaarheid en klantvriendelijkheid van bijvoorbeeld handsets, pc-cards en applicaties", aldus Theo van de Wiel.
Telfort klanten kunnen nu al kiezen voor mobiel breedband via EDGE, dat in de praktijk vrijwel dezelfde snelheid biedt als het huidige UMTS. Theo van de Wiel: "Onze klanten kunnen dus nu al overal waar ze kunnen bellen, ook internetten en e-mailen. Om het gemakkelijk voor de klant te houden, noemen wij echter alles Breedband van Telfort. Dat zegt veel meer dan al die afkortingen. EDGE kun je vergelijken met ADSL-light snelheid. Met HSDPA zal dat te zijner tijd veranderen in super ADSL-snelheid."
Telfort zal voldoen aan de door de overheid gestelde licentieverplichting om op 1 januari 2007 een landelijk dekkend 3G-netwerk te hebben. Meer informatie over de producten en voorwaarden is terug te vinden op www.telfort.nl

Profiel Telfort
Telfort is een zelfstandige en winstgevende aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten. Telfort biedt kwalitatief goede producten tegen zeer scherpe prijzen. Hiervoor beschikt Telfort over een netwerk van hoge kwaliteit en stelt zij de klantenservice centraal voor haar 2,417 miljoen klanten. Telfort is een vitale organisatie die snel op marktontwikkelingen inspeelt. Vanaf zomer 2005 is Telfort de eerste operator in Nederland met een landelijk dekkend mobiel breedbandnetwerk.
Op 28 juni 2005 hebben KPN en Telfort een principe akkoord bereikt dat – na ontheffing van de NMa – KPN 100% aandeelhouder zal worden van Telfort.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door jean-paul
24-08-2005 15:37:51

jean-paul
Helaas zijn er nog geen plannen bekend om HSDPA op pda's aan te bieden, maar in de nabije toekomst zouden we dus van echte breedbandsnelheden op onze PalmOS-pda's kunnen genieten; op de Treo 800(?) of op je Tungsten|T5 of LifeDrive in combinatie met een Bluetooth-telefoon met HSDPA. Kom maar op met die supersnelheid!
Door Gazpacho
24-08-2005 15:39:39

Gazpacho
Citaat:
of op je Tungsten|T5 of LifeDrive in combinatie met een Bluetooth-telefoon met HSDPA. Kom maar op met die supersnelheid!
Moet dan niet de overdrachtsnelheid via BT eerst vele malen verhoogd worden?
Door jean-paul
24-08-2005 16:05:55

jean-paul
Mja, daar heb je wel een punt. Bluetooth 1.2 zou deze snelheden volgens mij wel moeten aankunnen (heb niet gecontroleerd)
Door Bram
24-08-2005 16:15:49

Bram
Citaat:
Mja, daar heb je wel een punt. Bluetooth 1.2 zou deze snelheden volgens mij wel moeten aankunnen (heb niet gecontroleerd)
Theoretisch maximum van HSPDA is 14Mbps. Bluetooth 1.2 gaat theoretisch niet (maar praktisch wel) sneller dan Bluetooth 1.0, en Bluetooth 2.0 haalt 2.1Mbps. HSPDA blijft dus erg snel, zelfs sneller dan 802.11b Wifi.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android