Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Bram

Bram

Bram is sinds januari 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 57 nieuwtjes geschreven.

Bram gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van Bram

[Review] Review Tungsten|E2

 

Door: Bram


Publicatiedatum: 17 juli 2005


In april bracht palmOne de tungsten|E2 uit. Net als bij de Tungsten|E ligt de nadruk op een betaalbaar apparaat met toch zoveel mogelijk functionaliteit. Een beproefde formule, want van de Tungsten|E zijn er wereldwijd maar liefst 2 miljoen verkocht.
Forumgebruiker Liena vond het jammer dat er nog geen review beschikbaar was van dit populaire model, en besloot daarom zelf een review te schrijven.

Je kunt het review hier nalezen.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door metck
17-07-2005 16:40:40

metck
leuk review, Liena!
Door smacdab
19-07-2005 11:42:31

heerlijk apparaatje. Heb er Pocketoxforddict. en slovoed Fr. opgezet en het werkt allemaal fantastisch. Ik hoop alleen dat gezien de prijs van de programma's ze ook op toekomstige Palms gebruikt kunnen worden, want het gaat nog in de papieren lopen.

kees
Door RoelvdV
19-07-2005 12:16:45

RoelvdV
Tot nu toe zijn Palmpjes behoorlijk backwards compatible geweest. Als je bij de overstap naar een nieuwe Palm dezelfde HotSyncnaam blijft gebruiken kun je meestal zonder problemen door blijven werken met de gekochte programma's.

En @Liena: lekker geschreven review

Groeten, Roel.
Door smacdab
19-07-2005 14:00:52

en.....deze valt nog in de categorie "digitale assistent" en is geen mobiele computer.
Een mooie opvolger -voor mij- van de zire(m150)
Ik heb er een alucase bijgekocht, maar pas op het wordt allemaal grover en zwaarder en de pda kan er uit vallen. Ik heb tenminste niets kunnen ontdekken om te fixeren.

kees
Door gast
22-07-2005 11:06:43

Hoi,

Prachtige review!

Ik was al een tijdje aan het twijfelen tussen de Zire 72S en de Tungsten E2. Ik heb eerst een Palm Vx gehad, daarna een Sony Clié die snel kapot ging en vervolgens een Palm M505. Deze laatste was een prima apparaat en ook gebouwd als tank, alleen het scherm liet wat te wensen over.

Jouw review heeft me uiteindelijk de knoop doen doorhakken. De postbode leverde zojuist een Tungsten E2 bij me af (de camerafunctie van de Zire 72S is wel leuk, maar lijkt me iets waar ik snel op uitgekeken ben). Ik had er meteen een 256 Mb geheugenkaartje bijbesteld.

Ik ben hem nu 2-3 uur aan het opladen, maar heb al wel wat animaties (tijdens opstarten) op het scherm gezien. Het is een wereld van een verschil tov de M505. Minpuntje vind ik de verpakking die erg lastig was open te maken en ook nog eens erg scherp is waardoor je je gemakkelijk snijdt. Ik had me al eens eerder lelijk verwond en was dit keer extra voorzichtig.

Ik zal straks proberen om de inhoud van mijn M505 (adressen, afspraken, notities) naar the E2 over te zetten. Ik vond al een link met stap voor stap instructies op palmone.com en daarna kijken of de meegeleverde software ook compatible is met mijn Mac (vingers crossed). Het lijkt me geweldig om lekker op de bank via Bluetooth (Mac als accespoint) te serven op het internet.

Groet,

gruiter
Door jean-paul
22-07-2005 14:56:57

jean-paul

VERZOEK
Beste gruiter, zou je je profiel willen aanpassen met je huidige model handheld of smartphone? We kunnen je dan in de toekomst beter helpen bij eventuele problemen. Alvast bedankt!


Door koekiemonster
22-07-2005 16:25:37

koekiemonster
Citaat:
Ik heb er een alucase bijgekocht, maar pas op het wordt allemaal grover en zwaarder en de pda kan er uit vallen. Ik heb tenminste niets kunnen ontdekken om te fixeren.
Oenk, een pda moet in een hardcase wel dusdanig vast zitten dat-ie er niet zomaar uitvalt. Anders lijkt me dat er iets mis is met je hardcase.
Wat voor een is het?
Door jean-paul
22-07-2005 16:43:51

jean-paul
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koekiemonster
Oenk, een pda moet in een hardcase wel dusdanig vast zitten dat-ie er niet zomaar uitvalt. Anders lijkt me dat er iets mis is met je hardcase.
Wat voor een is het?
Pssst, modelinfo in profiel

EDIT
Never mind, je had het waarschijnlijk over de hardcase. My bad ...

Door gast
23-07-2005 01:21:27

Vooralsnog zijn mijn indrukken zeer positief.

Het scherm is heerlijk helder. Grafiti 2 was even wennen tov de 'oude' Grafiti, maar dat gaat inmiddels voor 90% goed.

Alle bijgeleverde software is Mac compatible. Het heeft me wel me moeite gekost om Bluetooth internet sharing werkend te krijgen, maar na wat zoekwerk kwam ik op een hele aardige stap voor stap handleiding. Het werkt super. Ook het verbinden met het Orange GPRS netwerk via een Bluetooth verbinding met mijn Sony Ericson K700i werkt perfect.

Het bijgeleverde beschermklepje vind ik matig. Ik ga toch eens kijken naar een mooie lederen beschermhoes.
Door Liena
25-07-2005 13:13:27

Liena
Beste Gruiter,

Ik ben blij dat mijn review je geholpen heeft!

groet,

Liena
Door gast
20-01-2006 19:30:21

aan tungsten E2 gebruikers; die van mij start niet meer op ook niet met een zachte return. wat nu ik kan niet goed engels lezen
Door metck
20-01-2006 19:50:50

metck
jofo, zo kunnen we je niet helpen. Geef meer informatie, foutmeldingen, wat heb je zelf al gedaan et cetera. Het forum is geen vuilnisbelt waar je je vragen kunt dumpen.

-edit gaz- en probeer alles te doen wat hier ook staat:

http://www.palmclub.nl/forums/showthread.php?t=23123
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android