Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 80 nieuwtjes geschreven.

Jean-Paul Horn gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Jean-Paul Horn

[Palmclub] Nieuwe webserver, nieuw datacenter!

 

Door: Jean-Paul Horn


Publicatiedatum: 26 mei 2005


Zoals jullie al enige tijd gemerkt hebben is de snelheid van de website niet altijd optimaal. Met name tijdens de drukke avonduren is de website (en vooral het forum) zeer traag danwel compleet onbereikbaar. Met de overgang naar het nieuwe forum (vBulletin 3) is er een kleine verbetering geweest, maar door het plaatsen van nieuws op de verbeterde frontpage is ook het aantal bezoekers toegenomen, waardoor de lichte verbetering die we in eerste instantie zagen weer is opgeheven.
Het was voor ons duidelijk dat we de chronische traagheid van de huidige webserver alleen konden oplossen met de aanschaf van een nieuwe server. Uiteraard zijn hier de nodige kosten aan verbonden, temeer omdat we ook naar de toekomst willen kijken en niet nu een machine wilden kopen die over een half jaar alweer technisch verouderd is.
Gelukkig voor de Palmclub heeft palmOne zich bereid gevonden een zeer aanzienlijk deel van de kosten voor de nieuwe server op zich te nemen. We kunnen jullie dan ook met trots melden dat we jullie sinds vandaag een geheel nieuwe en zeer moderne Palmclub-webserver kunnen presenteren! Een webserver waar we nog zeker een aantal jaren op vooruit kunnen. Voor de technische mensen hier de specificaties:
  • Dell PowerEdge SC1425 (19" rack)
  • Dual Xeon 64-bits 3.2GHz processor met 1MB L2 cache
  • 1GB DDR2 SD-RAM
  • 2x 160GB SATA-RAID in RAID1-opstelling (mirroring)
Uiteraard zijn we heel erg blij met deze aanschaf en de financiële tegemoetkoming van palmOne, maar we moeten natuurlijk ook niet onze voormalige webserversponsor Exception vergeten, die overigens nog steeds volkomen belangeloos onze hosting verzorgt en ook de afgelopen tijd van onschatbare waarde is geweest qua hulp en ondersteuning. Dankzij Exception draaien we vanaf vandaag ook in een compleet nieuw datacentrum, waardoor we niet alleen van de snelheid van de nieuwe webserver kunnen genieten, maar ook van een verbeterde snelheid voor het internetverkeer.

Bij deze willen we dan ook beide partijen - palmOne en Exception (en in het bijzonder Xcuseme) ontzettend bedanken voor alle financiële, materiële en morele steun.

Op het moment dat je dit leest, is het meeste werk al gedaan. Alle gegevens, inclusief de database, zijn overgezet. Omdat de nieuwe server een ander IP-adres heeft, moet er een DNS-wijziging plaatsvinden. Zodra de DNS0wijziging doorgevoerd is, maak je gebruik van de nieuwe server. Omdat de oude server synchroon moet blijven lopen met de nieuwe server, is ervoor gekozen om Squid (proxyserver) op de oude server te laten draaien. Deze stuurt aanvragen naar de oude server onzichtbaar door naar de nieuwe. Hierdoor lijkt de oude server misschien nog iets trager, maar het andere alternatief is om de oude server helemaal uit schakelen en lange downtime te riskeren.

Helaas brengt deze methode wel met zich mee dat er problemen kunnen ontstaan bij het forum. Je kunt o.a. de melding 'POST REQUESTS FROM FOREIGN HOSTS ARE NOT ALLOWED' krijgen. De enige - en vooral tijdelijke - remedie hiervoor is dat je het forum bezoekt via het directe IP-adres: http://195.35.183.33/forums/. Let hierbij op dat je wel opnieuw dient in te loggen i.v.m. het aanmaken van een nieuw cookie en dat je als de DNS-omzetting helemaal gedaan is weer terug moet schakelen naar http://www.palmclub.nl/forums/

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
26-05-2005 02:05:43

Gazpacho
MEN, vandaar dat het forum nu zo snel reageerde! Bedankt PalmOne! De volgende Palm die ik koop zal nu zeker een PalmOne / Palm zijn!

- edit - ik hou het niet meer bij, zo snel
Door gast
26-05-2005 07:24:46

A New child is born, ik wordt altijd emotioneel als ze hun huisje verlaten.
Maar even serieus.. Betekent dit ook dat er nieuwe functies aan de huidige services worden toegevoegd? Of blijft dat wel het zelfde..
Door Gazpacho
26-05-2005 07:48:37

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door etelerro
A New child is born, ik wordt altijd emotioneel als ze hun huisje verlaten.
Maar even serieus.. Betekent dit ook dat er nieuwe functies aan de huidige services worden toegevoegd? Of blijft dat wel het zelfde..
Nou, misschien heb je nog nooit kennisgemaakt met het oude forum: die bevatte zo ongeveer maar de helft van de huidige functies.

Mocht je extra functies erbij willen op de Palmclub, dan kun je dat in een relevante thread discussieren (maar van discussieren zelf krijg je niet veel functionaliteit ), of op de bugtracker: http://www.palmclub.nl/mantis melden, waarna de administrators het in overweging zullen nemen.
Door gast
26-05-2005 08:00:20

Ik weet dat het forum is geupgrade.. Maar ik zie een dual raid 160Gb.. Dit neigt toch wel een beetje naar een download site toe!
Door Henk Vrieselaar
26-05-2005 08:19:18

Henk Vrieselaar
Van al die technische details heb ik geen verstand, maar ik merk een enorme verbetering van de snelheid. Bedankt! De traagheid van de afgelopen tijd was voor mij een reden om de site minder frequent te bezoeken, maar dat is nu verleden tijd.
Door Ivos
26-05-2005 12:23:50

Ivos
Dit is echt super! Wat een snelheid!! Ik raakte de laatste tijd soms ook geirriteerd van het lange wachten, maar dat is nu over! TOP!
Door Danskonijn
26-05-2005 13:19:17

Danskonijn
Wat een verbetering! Aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen: DANK!
Door RoelvdV
26-05-2005 14:24:52

RoelvdV
Door metck
26-05-2005 14:37:26

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RoelvdV
ik sluit me aan
Door Boudewijn
26-05-2005 17:37:38

Boudewijn
Hartelijk bedankt! Nu is onze PalmClub weer m'n eerste linkje!
/offtopic/ En PalmOne wordt weer gewoon PALM?
Zie op Palm InfoCenter /ontopic/
Door Bram
26-05-2005 17:51:14

Bram
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boudewijn
/offtopic/ En PalmOne wordt weer gewoon PALM?
Zie op Palm InfoCenter /ontopic/
Zie op uw eigen startpagina

Was even doorwerken gisteravond, maar het is gelukkig de moeite waard
Door koekiemonster
26-05-2005 19:54:43

koekiemonster
Als een, eeuh, TGV .
Door Aaron
26-05-2005 20:13:06

Aaron
Super! Mijn complimenten aan iedereen die heeft meegeholpen dit mogelijk te maken! Tevens hulde aan PalmOne, voor hun bijdrage!
Door JvanEkris
31-05-2005 00:38:07

Bram en JP,

Mooi werk! Knap dat jullie het met weinig downtijd voor elkaar hebben gekregen!

Namens alle buren van de PPC-club

Jaap
Door Mmmm
02-06-2005 19:28:34

Super, de website werkt weer snel en gladjes.
Ik had problemen, o.a. kon ik de homepage niet meer laden (.... erg onhandig!); dat is nu voorbij!
Bedankt voor de moeite, tijd en het geld.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android