Los bericht bekijken
  #8  
Oud 01 juli 2005, 16:54
Chris Bastiaens Chris Bastiaens is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 08 april 2005
Berichten: 26
Mijn ervaringen met de Adapt Bluetooth GPS receiver

Ik heb gedurende enkele dagen een Adapt BT GPS in mijn bezit gehad, maar wegens slechte ervaringen heb ik hem teruggestuurd (PDAshop) en een Holux GR-236 "in ruil" gevraagd; ik twijfelde voor mijn aankoop al tussen die twee modellen en had uiteindelijk gekozen voor de Adapt, wegens het grote prijsverschil (99 euro tegen 180 euro).
Ik heb de Holux nog niet ontvangen, maar als ik er wat mee gespeeld heb, zal ik over mijn ervaringen met dat toestel hier ook vertellen. Mogelijk is dat door omstandigheden pas in augustus, maar ik zal het zeker doen (staat in de Kalender van mijn T3 ). Hopelijk kan ik dan vertellen over betere ervaringen.

Voorlopig nu alleen nog de redenen waarom ik niet tevreden ben over de Adapt:

- het duurde altijd even eer de Palm de Adapt had gevonden, gewoonlijk moest ik zelfs eerst Bluetooth terug afzetten en dan terug aanzetten. Wat gewoonlijk ook hielp (heel raar, vind ik zelf) is in BT-Prefs "Discoverable" of "Connectable" veranderen. Soms was echter een (gelukkig soft) reset nodig! Met de Holux GR-230 BT GPS van mijn vrouw heeft de T3 geen probleem.
- als ik de Navigator+Adapt enkele uren niet meer gebruikt had, dan moest ik het "paswoord" terug ingeven. Dit ligt volgens mij niet aan de Palm (T3), want met de Holux van mijn vrouw in combinatie met mijn T3 heb ik dat niet voor.
- het rondhoppen bij wandelen of fietsen waar ik al over gelezen had, gebeurt inderdaad en is ook wel vervelend: aan een kruispunt wisselde mijn positie op het scherm voortdurend (om de halve seconde) tussen de hoofdstraat en de zijstraat. Als je de buurt niet kent, dan is dat wel vervelend: zoeken naar de naambordjes, kijken op de Palm en dan kan je verder. Dan betaal ik toch liever wat meer...
- door de onzekerheid van de Adapt over de positie, is hij ook onzeker over de snelheid: die varieerde bij het wandelen aan constante snelheid stappen tussen 4 km en 12 km. Ik stap wel goed door, maar 12 km, dat haal ik toch niet, hoor!
- het gekste (maar in ons vlakke land wel minder vervelend, want onnodige info) is dat de hoogtebepaling totaal niet klopt: de Adapt rapporteerde consistent -12m waar het volgens onze Holux GR-230 22m is.
- ook vervelend is, dat de Adapt geen fix kan maken als je niet stilstaat, zelfs als je gewoon wandelt. Zelfs na enkele honderden meters is hij dan nog aan het zoeken. Ik ging dan maar even op een bank zitten, en na een paar tientallen seconden had hij een fix. De Holux kan wel een fix maken als je niet stilstaat. Hij doet er waarschijnlijk wat langer over als je al rijdt dan wanneer je stilstaat, maar je kan in ieder geval al vertrekken.

Ik was bereid wat gebruiksgemak en zo in te leveren in ruil voor een veel lager prijskaartje, maar deze onnauwkeurigheden en onzekerheden vond ik toch te gortig; reden waarom ik de Adapt dan ook heb teruggestuurd. Hopelijk presteert de GR-236 beter. Ik heb goede hoop, want met de GR-230 heb ik wel goede ervaringen.
Met citaat reageren